Når du ikke kan trene og konkurrere

Både mosjonister og aktive idrettsutøver, har fra tid til annen perioder hvor de ikke kan trene eller konkurrere. Oppholdet i aktivitetsnivået kan skyldes en skade, sykdom, overbelastning eller smerter.

Knesmerter er typisk

Mange som trener mye, opplever ofte smerter i kneet. Det lønner det seg så raskt som mulig å få behandling for knesmerter, kombinert med en tid med hvile.

Ved knesmerter er det svært viktig å ikke la seg friste til å fortsette å trene og konkurrere med smerte som ikke blir bedre etter noen dagers hvile. Samtidig er det viktig å unngå full passivitet.

Litt bevegelse er bedre enn ingen

Om du er stillesittende i perioden med opphold fra treningen, blir formen overraskende fort dårligere. Musklene svekkes og kondisjonen blir lavere. Du bør derfor bevege deg det du kan. Selv en rolig gåtur er betydelig bedre enn fullstendig stillesitting.

Få råd fra eksperter

Søk gjerne råd fra kvalifiserte eksperter. De kan anbefale metoder som hjelper deg å holde energinivået oppe og vedlikeholde sener og muskler, uten å belaste det skadede området. I tillegg vil de kunne råde deg til hvordan du bør trene når skadene er leget. Da er det viktig å ta gradvise steg før man trener slik man trente før pausen.